Vergelijk energie


Wat is de wettelijke annuleringstermijn?


Online aankoop
Als u iets koopt via internet, hebt u recht op zeven werkdagen bedenktijd nadat u het product ontvangen hebt. Dit staat in de wet Koop op afstand. Koopt u een dienst? Dan beginnen de zeven werkdagen bedenktijd op de dag dat u de dienst hebt afgesloten.

Koop op afstand
Bij koop op afstand heeft u een bedenktermijn van zeven werkdagen. Dat betekent dat u binnen zeven werkdagen nog kunt beslissen dat u dit energiecontract niet wilt. Deze zeven dagen gaan in op de datum die op het energiecontract staat. In het koopcontract moet staan hoe en bij wie u kunt melden dat u het product toch niet wilt kopen. Er moet een naam en een adres van de energieleverancier in staan.

Huis aan Huis verkoop (colportage)
Bij huis aan huis verkoop heeft u een bedenktermijn van acht werkdagen. Dat betekent dat u binnen acht werkdagen nog kunt beslissen dat u dit energiecontract niet wilt. Deze acht dagen gaan in op de datum die op het energiecontract staat. In het koopcontract moet staan hoe en bij wie u kunt melden dat u het product toch niet wilt kopen. Er moet een naam en een adres van de energieleverancier in staan.Binnen 1 minuut een handig, overzichtelijk rapport